Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
08.07.2018 16:12 - Пословиците и гей браковете
Автор: martenitca Категория: Лични дневници   
Прочетен: 376 Коментари: 0 Гласове:
0


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

Кражбата е нещо естествено, стига да е законна.

Човекоядството е нещо естествено, стига да се узакони.

В годините на прехода множество устойчиви изрази се забиха в главите на българите. Времето опроверга (довърши) някои от тях. Например:

Държавата е лош стопанин, а частникът – добър ликвидатор.

Има и изрази, които останаха непоклатими в съзнанието на съвременниците. Един от тях е „Върховенството на закона“. Болшинството приема тази фраза като важно условие за ред и сигурност, както и за равно третиране на всички граждани. „Върховенството на закона“ стои над всичко, включително над морала. Твърдят го самите политици. Ето пример:

Често се изтъква, че причина за мизерията в най-бедната европейска страна е престъпната приватизация и главоломните кражби. Но заради действащото в момента на кражбите законодателство, политиците в един глас твърдят, че престъпленията ще останат ненаказани:

„Нищо не може да се направи. Такъв е законът.“


Всички знаем за съществуването на племена – човекоядци. В клиповете с изтезания, които ислямистите извършват в Сирия, виждаме, че те не само убиват жертвите си, но изваждат органи от телата им и…

Надали някой ще се изненада, че част от тези хора са прекосили границите и вече са в Европа. С присъщата си толерантност към различните, би следвало Европа да се отнесе уважително към „традицията“ – човекоядство и да защити правата на човекоядците с някоя конвенция. Дори чувам политиците отново да повтарят:

„Нищо не може да се направи. Такъв е законът. Ще ни ядат.“

Не, няма да ни ядат. Дълго шлифованата в съзнанието на хората фраза „Върховенство на закона“ рухна. Срути я Административният съд в София. Според Конституцията, основният закон в Република България, бракът е съюз между мъж и жена. Като погази „Върховенството на закона“ съдът даде разрешение на съществата Мириама и Кристина да живеят като гей семейство в България (с. Паламарца).

Мотивът е, че щом гей бракът е узаконен в някоя европейска държава, съществата, влязли в брачен съюз, имат право да живеят във всяка държава от ЕС.

Някои от държавите, членки на ЕС, между които и България не са ратифицирали Истанбулската конвенция. Във всички тях ще бъдат внедрени двойки от същества, всъпили в брачен съюз. Вече е факт, първо в Румъния, а сега и в България. Това е МОДЕЛ, ШАБЛОН, по който Истанбулската конвенция ще действа въпреки волята на мнозинството, в страните, които не са я ратифицирали.

ШАБЛОНЪТ е широко използван метод в обучението. Например, в изучаването на чужди езици: По подобие на един и същ израз, в който е включено съществителното „маса“, обучаваните създават множество изрази, в които заместват „маса“ с други съществителни имена и така тренират тяхното запомняне.


ШАБЛОНЪТ се използва и в дресировката на животни чрез многократно повтаряне на едни и същи действия. Освен за индивидуално обучение, ШАБЛОНЪТ действа и при дресировката на големи групи хора (народи).

Защо наричам гей семейството на съществата Мириама и Кристина ШАБЛОН?

Ако искаха просто да закупят имот в България и да живеят под един покрив можеха да го направят без съд. (1). В България имат жилища и живеят хора от различни държави, както от ЕС, така и руснаци, турци, които не са от страни в ЕС. (2). Никой не забранява закупуване на имот в съдружие между двама или повече съсобственици. (3). Онаследяването на имоти също не е задължително да става по роднинска връзка. (4). Не е проблем подялбата на имот при раздяла на съсобствениците да се уреди предварително с договор.

Съществата Мириама и Кристина се обръщат към съда, за да бъде узаконено тяхното присъствие в България точно като гей двойка. Те демонстрират, че са семейство. Правят го въпреки българското законодателство, което първоначално им отказва регистрация.

Тези същества идват в друга страна, с други нагласи. Нахълтват в дома като гост, който започва да се разпорежда как да жиеят стопаните. Такива гости се наричат нашественици. Те идват, за да завладяват, да заповядват, да нареждат, да диктуват правилата. Да узаконят на чуждото място свой ШАБЛОН на живот. ШАБЛОН, по който в бъдеще ще прииждат още гей семейства у нас.

Ето примери за наличието на ШАБЛОН:

Ако вие сте привърженик на някаква идея или партия бихте ли забучили от двете страни на леглото си партийните знамена? Бихте ли облепили кухнята с плакатите на кандидат-кметовете от вашата партия?

Кадрите от дома на съществата Мириама и Кристина, които видяхме по Нова телевизия, показват точно това – демонстрация на идеята за гей семейство. Цялата къща е украсена с перушина и драперии в цветовете на дъгата (знамето на гейовете).

В репортажа се разтваряха книги, едното от съществата свиреше на пиано. Камерата ни показваше многобройни картини по стените. Целта на ШАБЛОНА е да представи един привлекателен, АХ живот сред поезия, картини и музика.

Това е ШАБЛОН за подръжание. Нещо повече, едното от съществата е консултант за защита правата на децата и ще обучава децата в България по този ШАБЛОН.

 

Чрез пропагандата, всяка власт създава свои ЩАБЛОНИ. Имало ги е при социализма, има ги и днес. „Върховенството на закона“ е устойчив израз – ШАБЛОН. В началото на този текст направих връзка между кражбата и човекоядството. Ако автоматично сте отхвърлили тази връзка, това е признак, че ШАБЛОНЪТ е влязал дълбоко в съзнанието ви и не приема никакви възражения, никакво противопоставяне на „Върховенството на закона“.

За изразите - ШАБЛОНИ е характерно следното: (1). Те стават устойчиви само ако не се променят. Какъвто и да е контекстът около тях, те винаги се употребяват точно във вида, в който са създадени. Не се украсяват, не се видоизменят. (2). В съвремието изразите - ШАБЛОНИ се внедряват в съзнанието на хората през медиите, чрез многократно повтаряне. (3). Единственият начин да се счупи един зараждащ се ЩАБЛОН е като се „надвика“ с много по-масово повтаряне на друг шаблон. Това правят поговорките.

Те са анонимни. Предават се от уста на уста. Тръгват от долу, от народни умотворения и имат много по-широка база от всички медии. Затова надживяват не само разпространяваните от  медиите ШАБЛОНИ, но и общественото устройство, което обслужват.

Сигурно е, че мнозина от вас биха създали много по-точен устойчив израз, от израза, който през цялото време употребявах в този текст аз. Не използвах думата „джендър“, защото тя стана популярна като термин от Истанбулската конвенция. Не използвах думата „гей“, защото има гейове, които не желаят да демонстрират сексуалната си принадлежност и да създават правила, с които трябва да се съобразяват всички около тях. Като ШАБЛОН, винаги с имената на Мириама и Кристина задължително използвах думата „същества“:

Макар че България не е ратифицирала Истанбулската конвенция, съществата Мириама и Кристина вече обитават община Попово, където има и екзотични птици. Предприемчиви семейства отглеждат щрауси. Според кмета на с. Паламарца, съществата Мириама и Кристина не пречат на хората.




Гласувай:
0


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: martenitca
Категория: Лични дневници
Прочетен: 50256
Постинги: 40
Коментари: 40
Гласове: 33
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930